ГОДИШНИ НАГРАДИ НА ПГМЕЕ

На 21.12.2023 г. , в навечерието на Рождественските празници,  на 164   ученици  в ПГМЕЕ  бяха връчени традиционните годишни награди и коледни изненади  на директора на гимназията за постигнати високи резултати, за преодоляване на достъпа до образование, за спортни постижения, призови места от национални и международни олимпиади, състезания, конкурси и  турнири. Тържествената церемония се състоя в Актовата зала на гимназията.

Всички отличили се ученици получиха своите награди и изненади лично от директора на гимназията, инж. Роза Желева. 

С Поздравителен адрес до родителите, ръководството  на ПГМЕЕ засвидетелства своята благодарност за доверието и подкрепата, която получава от тях.  

На тържественото събитие присъства един много важен партньор за нашето училище – г-н Станимир Бургаски, който е възпитаник на Механото и с когото споделяме общи ценности за образованието на подрастващото поколение. Той връчи месечни стипендии на 47 ученици от гимназията, избрани по предварително зададени критерии.  Стипендиите, осигурени от г-н Бургаски са сериозен допълнителен стимул за най-добрите ученици на гимназията. Не по-малко ценни за тях  се оказаха и бащинските съвети и препоръки, които той сподели с учениците в препълнената зала: “Запомнете три неща.  Трябва да правим добро. Добрината прави друга добрина. Никога не трябва да се лъже. Проблем с лъжа не се решава. И трето – дръжте си на думата. Това е най-важното за един мъж. Мечтайте. Мечтата е водеща в развитието на човека; създайте си план и постигайте мечтите си”.

На днешното събитие  директорът на гимназията, инж. Роза Желева,  връчи напълно заслужено отличие и на инж. Яни Самоковлиев по повод отличното представянето на Хакан Емин/ученик в 12 клас на ПГМЕЕ/ на световното състезание по заваряване 2023 Arc Cup international Welding Competition.

Церемонията по връчване на традиционните годишни награди за учениците от ПГМЕЕ завърши с награждаване на заелите призови места в конкурса за “Коледна украса”.                   

Поздравления за всички наградени ученици и колеги! Успехите Ви са вдъхновение и гордост за нашето училище!