КАКВО Е УСПЕХЪТ, ИМА ЛИ ПРАВИЛА И КАКЪВ Е ПЪТЯТ КЪМ НЕГО…

Поредна среща по училищен проект в ПГМЕЕ

Днес, 09.02.2024г. в Актовата зала на ПГМЕЕ се проведе поредната среща-разговор по вътрешно училищен проект „Да споделим успеха“. Бившите възпитаници на гимназията Никола Янков и Иван Стойчев от Випуск 2013г. споделиха с учениците от специалност Ремонт на летателни апарати от X и XI  клас  своя житейски опит и онова, които са научили по време на своето съзряване.

Темата на срещата, свързана с успеха и успешния човек, определено беше много  поучителна за младите хора. Според нашите гости успехът е относително понятие, но за да го постигнем в контекста на собствените си представи, е необходимо да сме постоянни, да учим и въпреки трудностите да знаем, че си заслужава.

Освен безценни съвети, настоящите възпитаници на Механото, научиха интересни и забавни моменти от ученическите години на гостите, спомени за важните хора през този период – техните учители, разкази за живота им в България и пътуванията в чужбина, за спецификата на настоящата им работа. В създалата се дискусия, учениците имаха възможност да споделят мнението си, а освен това и да задава въпроси на Никола и Иван за нещата, които са важни за тях.   Директорът на гимназията инж.Роза Желева връчи Благодарствени писма на Никола Янков и Иван Стойчев с думите: “Вашите успехи вдъхновяват! Благодарим Ви! И ще ви чакаме отново!”