Месец фервруари се оказа изпълнен с инициативи в ПГМЕЕ

На 14 февруари – Денят на любовта и виното, момичетата на Механото раздадоха над 600  червени сърца с пожелания за празника! Благодарим Ви, красиви дами!

На 20 февруари учениците от випуск 9 клас изгледаха първата в страната прожекция на игралния филм „Киберпрестъпност“, създаден съвместно с дирекция „Киберпрестъпност“ при ГДБОП. Филмът е базиран на реални събития показващи опасностите в интернет. Тема, особено актуална за младите хора, тъй като технологичният свят, в който живеем, има много предимства, но и крие много рискове. Проучванията показват, че на всеки 37 секунди, се извършва по едно интернет престъпление някъде по света. Учениците научиха как да се справят с потенциални опасности, свързани с най-често срещаните ситуации, в които деца стават жертва на онлайн измами, като изнудване с видео или аудио записи, училищния тормоз между съученици, както и източването на пари от банкови карти. Какви стъпки трябва да предприемат при общуване в интернет, за да не се стига до рискове, които могат да доведат до тежки последици.

На 23 февруари, трима кукери  – Денислав Василев – 8ж клас, Денислав Иванов – 8е клас и Георги Гайдаров – 11д клас, изпълниха ритуални танци, за да изгонят лошите духове в началото на задаващата се пролет. Информация за възникването на Кукерските празници бе поднесена от Тони Жечева – 10з клас, Кристина Тодорова – 10б клас, а Мариета Ангова от 10г клас, поръси със светена вода за здраве. Благодарим на г-жа Фильовска за изчерпателната и интересна информация за Кукерите!

Вече се готвим за Деня на розовата фланелка, където с нетърпение очакваме изненадите на осмокласниците!