Национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“

На 29.03.2024 г. се проведе Регионалният кръг на Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“. Домакини на състезанието бяха ПГЕ Варна и ТУ Варна. Състезанието се проведе в две възрастови групи:

 ▪ І група – ученици от ІХ и Х клас;

 ▪ ІІ група – ученици от ХІ и ХІІ клас.

ПГМЕЕ се класира за участие в регионалния кръг с два отбора от двете възрастови групи. Задачите за регионалния кръг на състезанието и за двете възрастови групи се състои в решаване на тест и изпълнение на практическа задача, включваща изпълнение на електрически монтаж на печатна платка по зададена схема с подбор на елементната база. Изпълнението на конкурсните задачи е индивидуално, а класирането – индивидуално и отборно.

Отборът на ПГМЕЕ – I възрастова група в състав: Владимир Владимиров и Димитър Долапчиев от X клас се класира на трето място, а II възрастова група: Петран Ганев от XI и Цветан Калудов от XII клас – на второ място. Цветан получи трето индивидуално място, а Петран –четвърто. Ръководители на отборите са: инж.Бояна Георгиева и инж.Никола Чанев . Съгласно регламента на Националното състезание, класираните на първо и второ място отбори от трите региона за всяка възрастова група получават правото да участват в националния кръг на състезанието. Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника гр.Бургас ще бъде представена на Националния кръг на Национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ в гр.Банско от Цветан и Петран.

С благодарности към инж.Бояна Георгиева и инж.Никола Чанев за добрата екипна работа! Благодарим на учениците за времето, което отделиха и усилията, които положиха за подготовката си!  Поздравления за отличното представяне и им пожелаваме успех и в Банско!