ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ В ШОКОЛАДОВАТА ФАБРИКА

Днес с учениците от 8-ми клас при ПГМЕЕ – Бургас, участващи в клуба “Млад изследовател” имахме възможността да посетим завода за шоколадови и захарни изделия “Победа” – гр. Бургас. Това посещение беше не само образователно, но и вдъхновяващо, предоставяйки ни възможност да видим на практика различни аспекти на производствения процес.

Наблюдавахме автоматизираните линии за производство на различни шоколадови изделия, където учениците видяха в действие съвременни технологии и машини; Разгледахме процесите на смесване, формоване, изпичане и опаковане, които се извършват с висока прецизност и ефективност; Посетихме лабораториите на завода, където се провеждат тестове за качество и безопасност на продуктите; Учениците се запознаха с различни аналитични методи и техники за контрол на качеството.

Участваха в дискусии със специалисти от различни области като химия, микробиология. Те имаха възможността да задават въпроси и да получат експертни отговори.

Разговаряхме за важността на научните изследвания и иновациите в хранителната индустрия и как те допринасят за подобряване на качеството и разнообразието на продуктите.

Учениците придобиха практическо разбиране за теоретичните знания, които изучават в училище, и видяха как те се прилагат в реалния свят.

Посещението вдъхнови младите изследователи да продължат своите научни търсения и им предостави нови идеи за бъдещи проекти и изследвания.

Изказваме искрена благодарност към екипа на завод “Победа” за тяхното гостоприемство и за възможността да се докоснем до света на шоколадовите изделия!