НА ГОСТИ НА КНИГИТЕ

По повод 11 май – Ден на библиотекаря, на 15 май 2024 г. ученици от випуск 10 клас посетиха Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ в град Бургас. Те бяха сърдечно посрещнати от екипа на библиотеката, който ги въвлече в едно вълнуващо пътешествие в света на книгите.

Гимназистите силно се впечатлиха от Магическия интерактивен под – уникален образователен инструмент с различни приложения под формата на игри и викторини, с които деца и възрастни учат, докато се забавляват! Състезателният дух на учениците се разпали след първите въпроси на най-трудната викторина и всички въодушевено отговаряха и като състезатели, и като публика.

Разходката из библиотеката продължи през заемната служба, общообразователната читалня „Петя Дубарова“ и изложбената зала. Учениците се запознаха с историята на библиотеката и им беше показано как могат да използват две специални устройства – за дезинфекция на книги и за самообслужване на читателите.

В конферентната зала „Акад. Константин Петканов” учениците от Механото се срещнаха с представители на Европейската комисия в България и заедно се потопиха в магията на поезията на английски и български език, сътворена от ученици от различни училища в Бургас. Младите поети са участвали в една от многобройните инициативи на регионалната библиотека – курс по писане и редактиране на поезия “Приливи и отливи”.

Времето, прекарано в библиотеката, измина неусетно, но остави следа у учениците – желание да се върнат в света на книгите! Предстоят посещения на десетокласниците на библиотеката в ПГМЕЕ.