ОТЛИЧИЯ И ПРИЗНАНИЕ: ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА ВРЪЧВАНЕ НА БЛАГОДАРСТВЕНИ ПИСМА ОТБЕЛЯЗВА УСПЕХИТЕ НА МЛАДИТЕ СТАТИСТИЦИ

В изпълнена с тържественост атмосфера, Териториалното статистическо бюро – Югоизток, с директор г-жа Калина Казанджиева, под патронажа на проф. д.н. Мария Нейкова, областен управител на Област Бургас, за поредна година организира церемония за връчване на благодарствени писма на участниците в статистическите състезания. Сред официалните гости беше и Г-жа Петя Петрова, началник на РУО Бургас, която също бе удостоена с благодарствено писмо за нейната подкрепа и ангажираност.

Събитието подчерта важността на статистическото образование и признанието на усилията, които ученици и техните наставници влагат в образователния процес. Сред отличените са и два отбора от ПГМЕЕ, които демонстрираха своята висока подготовка в националните кръгове на Европейската олимпиада по статистика – КАТ  – с членове Теодора Славова и Калоян Велев, и LASTSTAT – с членове Стефан Димитров, Станислав Каишев и Христо Минчев, ръководени от ментора г-жа Румяна Георгиева. Всеки от участниците и особено менторът на отборите, г-жа Георгиева, изразиха дълбока благодарност към г-жа Желева за нейната безкрайна подкрепа и насърчение в техните начинания в необятния свят на статистиката. Такава подкрепа е основополагаща за тяхното развитие и успехи.

Признателността към директорите на училищата, които подкрепят статистическите инициативи, също беше акцент в приветствията, като се подчерта тяхната роля за създаването на благоприятна среда за развитие на ученическите компетенции в областта на статистиката.

Тази церемония символизира не само признание за изключителни постижения, но също така и увереността, че младите хора са готови да използват знанията и уменията си за развитието на обществото. Гордостта от успехите на тези млади ученици е ярко доказателство за стойността на наставничеството и образованието. Тази година ПГМЕЕ отново доказа, че е водеща сила в статистическите съревнования, оставяйки след себе си наследство на знание и иновации.