БИЗНЕСЪТ ПРЕПОДАВА

За поредна учебна година ПГМЕЕ участва в проект за дуално обучение, която има за цел ранно кариерно ориентиране и запознаването на учениците с възможностите, които дават различните професии за бъдещата им реализация.

Учениците от X клас, специалност ЕОП участваха в открит урок, преподаван от наставника Светослав Петров. Същият е  управител на фирма “Авангард електрик” ЕООД, партньор в дуалното обучение. Господин Петров е бивш възпитаник на Механото, завършил успешно специалността ЕОП.

По време на часа учениците се запознаха с елементите  на система за видеонаблюдение –  трансформатор за захранване на камери, различни видове видеокамери, DVR, монитор. Направената демонстрациая как се реализира свързване на системата за наблюдение, как се правят настройките, им помогна  в края на урака сами да покажат своите умения да монтират кабелни букси за захранване на видеокамери, да свързват всички елементи и на финала да получат изображение на монитора. 

Десетокласниците имаха възможност да се информират за най-новите тенденции в развитието на техниката и технологиите, което е ключов фактор за подготовката на младите хора за живот и работа.

Учебната година на момчетата ще приключи с избирането на работно място където да реализират своето задължително практическо обучение в реална работна среда през следващите две години от своето обучение в училище.

Учениците завършили Механото и продължили своето професионално развитие във фирми партньори, показва че включането на представители на бизнеса в учебния процес е успешно.