Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас отново получи статут на Иновативно училище с Решение на МС №507/18.07.2024 г. за приемане на Списък на иновативните училища в Република България за учебната 2024/2025 г.

ПГМЕЕ бе одобрена за иновативно училище за периода 2024 – 2027 г. чрез своята иновация „Зелено предприемачество за устойчиво бъдеще“, разработена от училищен екип.
Предлаганата иновация ще допринесе за реализиране на Стратегията за развитие на училището ни, която формулира визия за развитие с фокус: усвояване на компетентности — съвременни знания, умения и нагласи по изучаваните професии и специалности, осигуряващи на младите хора успешна реализация на пазара на труда и мотивация за учене през целия живот. Неотменна част от компетентностите на съвременния човек в глобалния свят са зелените знания и умения, както и универсалните качества: предприемчивост и инициативност, необходими за бъдещите професии в технологичния 21 век. Целева група – новоприетите ученици във випуск 8 клас.