Състезание по писмен превод на английски език

На 26.09.2024г се проведе в ПГМЕЕ състезание по писмен превод на английски език. Общо 17 ученици  от VIII , IX  и X клас взеха участие в състезанието, където имаха възможността да покажат не само своите езикови умения, но и способността си да се справят с преводачески предизвикателства. Състезанието, което се провежда за втора година, цели да насърчи младите хора да развиват своите умения в областта на чуждите езици и да ги запознае с реалната работа на преводачите.

Подготовката за състезанието е ключов момент за учениците. Целта им беше да овладеят не само лексиката и граматиката на чуждия език, но и да се научат как да се справят с културни и езикови нюанси, които могат да затруднят превода. Особено предизвикателство е  намирането на правилния баланс между дословния превод и преносното значение, както и запазването на стила и тона на оригиналния текст.

Състезанието по писмен превод е не просто начин за проверка на знанията – то е възможност за младите хора да се вдъхновят и да се замислят за бъдеща кариера в областта на езиците.

Пожелаваме успех на всички участници и очакваме отлични резултати!

Споделете публикацията:
Scroll to Top