Нашите машиностроители са отново победители!

На 11 и 12 март 2016г. в гр.Горна Оряховица за шестнадесети път се проведе национално състезанието „Най-добър техник в машиностроенето“ . Състезанието се организира от фондация „Милен Григоров“ – гр.Габрово, а от няколко години е включено в календара на МОН за състезания в професионалното обучение. Домакини са ПТГ „В.Левски“- гр.Горна Оряховица. В състезанието участваха 68 ученици, представители на 38 професионални гимназии с направление „Машиностроене“.
Нашето училище бе представено от учениците Сюлейман Тунджай Сюлейман-11д клас, специалност АТТ и Атанас Христов Иванов-12а клас, специалност ПЕД с ръкодител инж. М.Бакърджиева.
Участниците показаха знания в решаване на тест от 40 въпроса по технически дисциплини-техническо чертане, техническа механика, материалознание, машинни елементи, електротехника и информационни технологии, както и две приложни задачи по техническо чертане.
В индивидуалното класиране Сюлейман Тунджай Сюлейман се класира на първо място и бе награден с грамота, медал, парична награда от фондация „Милен Григоров“ и предметни награди от представителите на техническите университети от София, Варна, Русе и Габрово. Атанас Христов Иванов зае девето място. Според регламента на състезанията от национален характер те ползват квоти за прием в техническите университети без приемен изпит с оценката от състезанието.
Отборно ПГМЕЕ-гр.Бургас зае второ място и бяхме наградени с грамота и купа.
Да пожелаем нови успехи в предстоящата олимпиада по техническо чертане.

Поздравителен адрес от Технически университет – Габрово