Ден на ученическото самоуправление

На 9.05.2017г. в ПГМЕЕ за пореден път – Ден на ученическо самоуправление. Инициативата бе изцяло подета и осъществена от нас – УС на училището.
Ръководител на екипа, изпълняващ  длъжността Директор, беше председателят  на УС Радослава Игнатова – 10а. Нейни заместници бяха  Алекс Ванев – 10а и Елена Танчева –  9и. Зам.- директор по АСД бе Кръстю Димитров -10ж , а главен счетоводител  – Денис Мехмед  – 10д. Не липсваха и хигиенисти, както и дърводелци и майстори. Психолог на гимназията за един ден бе Анелия Станчева от 9г клас, която успя да посети девет класа, изследвайки нивото на тормоз сред съучениците.
Не липсваше и интерес и към заместване на преподаватели в различни дисциплини, като посетени от Директорите бяха часовете на 8з и 9ж класове, където Даниел Гроздев  успешно се представи като учител по литература на мястото на  г-жа Петя Канева, а Галина Иванова  беше учител по информатика вместо г-жа Иванка Янкова.
Наред със забавлението от новото им амплоа в края на деня, участниците споделиха за умората от упражняването на различните професии. Оказа се, че не е леко да си учител, директор, зам.- директор, психолог, хигиенист или майстор. За всяка една професия се изисква постоянство, търпение и упоритост.  Работният ден завърши в 18 часа, за да продължим на другата сутрин отново като ученици!