Ученичка от ПМГЕЕ стана първа на цифровия „Хакатон – Бургас“

Успехът затвърждава репутацията на ПГМЕЕ на гимназия, която подкрепя и стимулира изявата на талантите на своите възпитаници

          Галина Иванова, ученичка от 11 „З“ клас, специалност „Компютърни мрежи“ в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ – Бургас), спечели първо място отборно на тридневното събитие за хора с интереси в областта на софтуерната разработка, дизайна и информационните технологии „Хекатон – Бургас“.

          Той се проведе на 10, 11 и 12 май. Домакин беше най-новото училище в града – Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

          Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да предложат концепция за софтуерен продукт. Тази година задачата им беше „Създаване на приложения и игри за обучение и/или виртуална реалност“.

          В надпреварата се включиха 67 участници, разпределени в 16 смесени отбора, разделени на ученически и студентски. В ученическите отбори взеха участие състезатели от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГКПИ, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ГПАЕ „Гео Милев“.

Софтуерните разработки на отборите бяха оценявани по 5 критерия:

  • Оригиналност на идеята;
  • Работеща функционалност;
  • Качество на програмния код;
  • Потребителски интерфейс;
  • Потенциал на приложението.

          При учениците 1-во място спечели отборът Team 1, в който участва и нашата ученичка Галина Иванова. Нейният успех утвърждава репутацията на ПГМЕЕ като гимназия, която полага целенасочени усилия да подкрепя и стимулира изявата на талантите на своите възпитаници.

          Гордеем се с нея и й пожелаваме още много успехи и шампионски титли в програмирането и информационните технологии!