ПО СВОЕМУ РАЗЛИЧНИ

Както всички училища в страната, така и ПГМЕЕ – Бургас вече две седмици  осъществява дистанционно обучение за своите ученици. Респект към преподавателите по всички дисциплини за това, че успяват да подберат или подготвят необходимите материали и задания за своите възпитаници и в същото време да се самоусъвършенстват в дигиталното образование, за да откликнат на създалата се сложна обстановка в страна и света, запазвайки познатото високо качество на обучение в Механото.

В гимназията няма ученици или учители, които не разполагат с устройства или достъп до интернет за провеждане на обучение от разстояние. Въпреки това училището откликна на инициативата на РУО-Бургас да предостави видеоуроци, които да бъдат излъчени по Канал 0 за учениците, които по някаква причина нямат възможността да бъдат част от мрежата на своето училище. Преподавателите по математика се опитват да използват разнообразни занимания в тези уроци, за да стане по-забавно изучаването на тази дисциплина и учениците да разберат, че математиката е сложна само на пръв поглед, както и да провокират гимназистите да покажат своите откривателски заложби.

Учителите в ПЕКК Математика на Механото, изразяват дълбока  признателност към платформите за обучение и издателствата, които направиха безплатен достъпа до ресурсите си в периода на карантина, като от своя страна създадоха свой YouTube канал, където също са достъпни техните видеоуроци. Ресурсите на канала ще се допълват почти ежедневно, а преподавателите са готови да създават и видеа за консултации за учениците от гимназиален етап, които имат обучителни затруднения по предмета, като потребностите ще се идентифицират чрез  комуникация с учениците. Може би възниква въпросът: „Защо е нужно, след като има толкова много материали по математика на платформите?“. Отговорът  на дамите  е: „Нямаме амбицията да сме конкуренция на която и да е от платформите с такива ресурси, напротив, гледаме техните материали и често ги ползваме като основа на нашите сценарии. Създалата се епидемиологична обстановка породи у нас желанието да сме полезни с уменията си да преподаваме в различна среда и на повече ученици, защото вярваме, че колкото повече възможности за избор имат децата, толкова по-лесно ще намерят онова, което отговаря на техните  нужди. Не на последно място, искаме да отбележим и факта, че този канал ще остане безплатен и след края на епидемията. Дано не ни упрекнат в евтин PR, защото няма да са прави – училището ни не се нуждае от такъв. Призоваваме повече колеги в страната да последват нашия пример и да запълним тази празна ниша в YouTube с образователни видеа, каквито са налични и сега, но … на английски език. Ние ще продължим това свое начинание, защото учителите на Механото го могат!“