„ Отворени врати ” за специалност АТТ

ПГМЕЕ е една от най-авторитетните гимназии в гр.Бургас и страната, провеждаща модерна иновационна общообразователна и професионална подготовка .

95 години сме част от българското  образование!

95 години – просветителски традиции!

95 години – „ Път към безкрая ” за четмо и писмо!

 Достатъчно време за  Нашето  Механо , за да докаже своята значимост и своето достойно място в живота и съдбите на хиляди хора. Училище с минало, богато на спомени! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него!

Публикуваният  на сайта на ПГМЕЕ видеоклип, е свързан с подготовката на учениците, обучаващи се в специалност АТТ.  В този заинтригуващ вниманието ни материал, се набляга на диагностиката и ремонта на възли и агрегати в автомобила. Към механичното изследване се отнася диагностиката и ремонтът  на двигателя, също и всички механични повреди в автомобила. Подобна диагностика се прави както отвън, така и отвътре с цел откриването на негодни елементи, подмяната им и привеждането в изправност на главните възли на автомобила.

Нашата образователна задача, както и приоритет на специалността,  е обучаващите се ученици под ръководството на учителя да откриват всички отклонения от нормата и да знаят какъв ремонт е необходим, за да отстранят неизправността на автомобила съобразно неговата марка и модел. Немалка част от хората са настроени скептично към механичната диагностика. Погледите са насочени към компютърната такава, тъй като в нашето съвремие голяма част от автомобилите имат сложна електроника,но голям процент от специалистите считат,че реалната картина на  неизправностите в автомобила може да е по-точна чрез механично изследване.

За това се обръща специално внимание на бъдещите професионалисти от специалност АТТ, които ще могат да извършат всичко бързо и качествено. Ние, обединението по АТТ, се стараем нашите възпитаници да притежават необходимите знания и умения за провеждане на процедурите по диагностика, техническо обслужване и ремонт на автомобила.

Приятно гледане!  Желаем Ви добро настроение!