Аз, морето и Бургас

Учениците на Механото многократно са показвали, че имат много таланти. Вече се насладихме на никулденските трапези на осмокласниците, сега е време и за малко храна за душата.

По случай 6 декември – празника на град Бургас беше организиран конкурс за написване на стихотворение, кратък разказ или есе, в който възпитаниците на гимназията имаха възможност да покажат своя литературен талант. Инициативата предизвика интерес у учениците и дори се наложи първоначално обявеният  срок за предаване на творбите да бъде удължен, за да не  бъде лишен никой от участие. Най-активни бяха учениците от випуск 9 клас и очаквано  те заеха челните три места в конкурса. 

На първо място се класира стихотворението „Морско послание”на Ивелин Желязков от 9 б клас. Второто място бе заето от краткия разказ „Моят Бургас” на Иван Кръстев от 9 з клас. Най-оспорвано се оказа третото място и журито реши да отличи две творби – есетата „Морето” на Лев Ермохин от 9 б клас и „Бургас е моят роден град” на Георги Станчев от 9 з клас.

Всички участници в конкурса са положили труд и старание, но най- важното е, че са вложили цялото си сърце в творбите си. Събрахме част от тях в електронна книжка, защото искаме да Ви направим част от магията на литературата и да усетите морския бриз върху лицето си, соления аромат на морето и духа на нашия град Бургас.