ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ – “С почерка на Ботев”

Първи ноември е паметен ден от Вечния календар на България, сакрална дата, свързана с Българското възраждане. Той е част от нашия дух, от нашата съвест; възхвала на пробуждащата се сила в нашите корени. На този ден всички българи отдават почит на създателите и пазителите на българската духовност. Първи ноември е дата, избрана да изразим своето преклонение пред големите българи, съхранили в столетията под чуждо владичество национална ни гордост и памет.

В навечерието на Деня на народните будители ученици от осми, девети и десети клас на ПГМЕЕ се включиха в кампанията „Жив е той, жив е!“ в Galleria Бургас, чиято цел е да популяризира делото и завета на важните исторически личности и да ги доближи до съвременниците ни. Всеки ученик имаше възможност да препише част от творчеството на Ботев с помощта на дигитализирания му почерк. Учениците взеха участие и във викторината, която допълва кампанията и показаха солидни знания по история. Разбира се, не си тръгнаха с празни ръце. Участниците получиха подарък – дизайнерска платнена торба с цитат на Васил Левски или Иван Вазов.

В ПГМЕЕ вярваме, че Денят на будителите докосва сърцето на всеки българин. А наша мисия е се грижим всеотдайно за израстването на бъдещето на България в храма на знанието – българското училище.