Съвместен дискусионен форум  Гимназия по механоелектротехника и електроника от Бургас на мобилност по Еразъм +

На 01.06.2023г., ПГМЕЕ бе домакин и съорганизатор  на дискусионен форум, посветен на деня на детето и възпитателните дейности срещу тормоза в училищните и междуличностни отношения.

Дискусията бе съвместна инициатива между нашето училище, организирало екип от ученици с ръководители Стефка Чавдарова, Надя Г. Николова и инж. Татяна Ботева, от една страна и Читалище „Преображение–2017“ – гр. Бургас, представлявано от неговия секретар Янка Шурелова.

Темата на дискусията „Да застанем срещу тормоза, да изградим приятелство“ е свързана с европейската програма „Еразъм+”, по която  работят и двете институции.

Дискусията обхвана 30 ученици и 10 учители от град Коня, Турция и 24 ученици от ПГМЕЕ, участващи в  проекта „Стоп на тормоза“.

Инициативата подкрепи междукултурния диалог и комуникацията по общите проблеми в междуличностните отношения и начините за тяхното разрешаване.

Учениците от ПГМЕЕ и тези, от Турция, презентираха познанията си по темата за различните видове тормоз чрез интересни дигитални продукти, интерактивни игри, куиз и разговори, които протекоха в една приятелска делова атмосфера.

Заинтересовани и ангажирани дълбоко в темата, ученици и учители участваха с интерес в дейностите и осъществиха полезни контакти за бъдещи съвместни прояви.

 Форумът бе уважен с присъствието на директора на ПГМЕЕ, инж. Роза Желева, която топло приветства участниците и потвърди значимостта и важността на подобни инициативи.

След приключване на деловата част, на гостите бе предложен опознавателен тур из кабинетите и СТЕМ центъра на училището ни. Гидовете бяха нашите ученици Петър Желязков от 10 и клас и Величко Иванов от 11 е клас,, които демонстрираха свободното владеене на английски език и познаването на историята и инфраструктурата на училището си.

С това, ПГМЕЕ реализира и още една важна образователна цел – да възпита самоинициативност и  увереност в учениците, като ги  насърчи към самоизява и активност и създаване на приятелства.