Във връзка с природозащитното образование на подрастващото поколение Българското дружество за защита на птиците и Регионалният инспекторат по образованието  (РИО – Бургас) организираха състезание по орнитология – проект „Живот за Бургаските езера”

Бургаските езера са част от европейски миграционен път на прелетните птици „Via Pontica” . Те са последната спирка на изминаващите хиляди мкилометри птици към Африка. Красотата и разнообразието на пернатото  богатство на Бургаските езера е уникално.

Подготвяйки се за състезанието учениците от  клуб „Превенции” към ПГМЕЕ под ръководството на г-жа Г. Гюбелева посетиха и Природонаучния музей в Бургас, известен с богатата си сбирка от птици и интересни филмчета по темата.

На I-ия училищен кръг на състезанието бяха отличени 7 наши ученици.

  1. Стоян Кръстев              VIII”З”
  2. Христо Христов            VIII”З”
  3. Георги Керчев              VIII”З”
  4. Мартин Георгиев                   VIII”З”
  5. Димитър Димитров      VIII”И”
  6. Иван Спасов                 VIII”И”
  7. Георги Димов               VIII”Е”

Финалният кръг се проведе на 2. ноември в Природозащитен център „Пода”. Достойно представили се нашите ученици получиха грамоти, образователни материали, на най-ценното бе, че имаха възможност да наблюдават птиците в Защитена местост „Пода” с помощта на специалист орнитолог, изслушаха интересна беседа за транспортната магистрала на птиците VIA PONTICA.

Целта бе осъществена – обогатяване на знанията за природните богатства на родния край и желанието да участват в дейности по тяхното опазване.

грамота1               грамота2