„ДОКОСНИ МЕ С УСМИВКА” – шествие и спектакъл по повод Трети декември, Международен ден на хората с увреждания

   На 3-ти декември, обявен от Генералната асамблея на ООН за Международен ден на хората с увреждания, Община Бургас организира събитие под надслов „ДОКОСНИ МЕ С УСМИВКА” по идея на родители, деца и младежи с увреждания.
В 11 ч. сутринта в съботния ден от площад „Тройката” към площад „Атанас Сиреков” по улица „Александровска” ще тръгне шествие, обединяващо деца и възрастни с увреждания, техни родители и приятели с артисти от Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа” и Държавен куклен театър – Бургас, граждани и гости на града. Пред сградата на Община Бургас артистите ще включат присъстващите в кратка шоу програма, до голяма степен импровизирана на момента, изтъквайки идеята за включване на хората с увреждания във всички сфери на живота.
Бихме се радвали на Вашето присъствие на празничния спектакъл в знак на признание на достойнството на хората с увреждания и съдействие за промяна на обществените нагласи и подходи към тях не като към „обекти” на благотворителност, лечение и социална закрила, а приемайки ги като субекти, способни да предявят собствените си права и възможности да бъдат активни членове на обществото.
Отбелязването на Международния ден на хората с увреждания в Бургас ще завърши с обръщение към гражданите. Микрофонът ще бъде на разположение и на участниците в събитието.
Каним  всички ученици, родители и учители.
Разчитаме на Вашето присъствие.
Очакваме слънчево време и докосване с усмивка до различността на другия.