Откриване на новата 2019/2020 учебна година и на новия учебно-производствен корпус на Механото

С демонстрации на ученици в обновените работилници на бургаската Професионална гимназия по мехоноелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) започна новата 2019/2020 учебна година. Учебно-производственият корпус на Механото е изцяло ремонтиран по проект на Община Бургас – “Подобряване на качеството на професионалното образование чрез модернизация и образователна инфраструктура в шест професионални гимназии в Бургас” и финансиран със средства по Оперативна програма “Региони в растеж”. В сградата има зали за обучение по за автотранспортна техника, презентационна зала, за общо професионални умения, по мехатроника, по стругарство, заваръчна зала, лаборатория по електроника, зала за компютърни мрежи, лаборатория по електротехника.

Ученици от гимназията показаха умения във всяка една от залите на обновения корпус и бяха поощрени от кмета на Бургас Димитър Николов, който бе специален гост на тържеството по случай откриването на новата учебна година заедно със заместник-кмет по образование в Общината Йорданка Ананиева.

“Уважаеми, г-н Николов, уважаема, г-жо Ананиева, уважаеми, гости и родители, уважаеми, колеги, уважаеми, преподаватели работили в Механото, скъпи ученици! Днес поставяме началото на новата учебна година. Днес е празник за всички, които обичат науката и искат да бъдат образовани. Това е денят, който е най-вълнуващият за много ученици и техните семейство, защото този ден е резултат от направени избори. Денят, в който те ще поемат по пътя на знанията и възможностите, които ще ги направят успешни и щастливи хора в бъдеще. Това е новото начало на нашите осмокласници, които с вълнение, притеснение и отговорност ще прекрачат за първи път свещения праг на нашето Механо”,  каза в обръщението си директорът на ПГМЕЕ Роза Желева.

От днес в гимназията ще се обучават осмокласници, приети в седем специалности, сред които и най-новата – “Авиационен техник”. “От следващата година тук ще учат и авиаторите от гражданската авиация”, допълни кметът на Бургас Димитър Николов.