СРЕБРОТО БЛЕСТИ НА ГЪРДИТЕ НА ХАНДБАЛИСТИТЕ НА МЕХАНОТО

Асен Николаев Спасов (IX Ж), Марио Миленов Марев (VIII Ж), Кристиан Константинов Андонов (VIII И), Мартин Анатолиев Николов (IX Г), Денис Ненов Михалев (VIII Ж), Виктор Георгиев Зехирев (VIII Д), Димитър Вълев Атанасов (VIII Д), Николай Мариянов Димов (IX Г), Явор Георгиев Пенчев (VIII Ж), Илиян Станков Мечев (VIII И) и Георги Деянов Лефтеров (VIII Г) (ръководители Янко Димитров и Атанас Велев) станаха вицешампиони на България на Ученическите игри в групата VIII-X клас.

След победите над  81 СУ “Виктор Юго”-София, ПТГ Варна и  НПГ”Димитър Талев” Гоце Делчев, дойде финалната среща с  ПГЕЕ “М. В. Ломоносов” – Горна Оряховица. В нея те вложиха всичките си сили, воля и умения, но възрастовото превъзходство (което води и до физическо превъзходство в тази възраст) на противника беше причината за тяхната единствена загуба във финалните игри.

Състезанието излъчи и златна седмица за финалния турнир, в която влязоха трима от нашите състезатели – Марио Марев и Кристиан Андонов.

За да покажат на момчетата от Механо тийм (както играчите сами се нарекоха), че онзи заряд, който получиха от играта им в зоналното първенство, не е угаснал, и за да им окажат морална подкрепа в последната битка, в залата бяха и г-жа Роза Желева, г-жа Румяна Георгиева и г-н Марчо Водев. „И този път нашите момчета ни накараха да наблюдаваме срещите с широко отворени очи и разтуптени сърца, и този път спираха дъха ни сякаш, за да съберем сили за следващото „Браво!”” – няколко искрено споделени думи от г-жа Желева преди да окичи със сребърните медали играчите на ПГМЕЕ.

Ръководството на гимназията поздравява ръководителите на отбора и още веднъж изказва благодарност на клубните треньори на момчетата.

Това беше първенството за тази година, момчета, но за следващата не забравяйте, че в ръцете си държите не само топка, но и сърцата на всички от Механото!