ПГМЕЕ – Бургас сред избраните от местния бизнес в инициативата „Мениджър за един ден“

За втори път ученици от ПГМЕЕ бяха избрани от бургаски компании в ежегодната инициатива “Мениджър за един ден”, организирана от “Джуниър Ачийвмънт” – България. Те са системно поощрявани и мотивирани в часовете по предприемачество, водени от инж. Татяна Ботева да проявяват инициатива, проактивност и да използват възможностите за нови знания, опит и да откриват своите пътеки към успеха. По този начин  отново се даде възможност на участниците да придобият представа за подходящата за тях професия и да научат как да бъдат успешни в кандидатстването за работа. Участието в този формат  развива меките умения на учениците и засилва тяхната увереност в собствените сили.

Тази година ученичката от 11 „з“ клас Ивета Димитрова бе излъчена и приета в  „Практикер“ АД на позицията „Мениджър“. Ето нейното мнение за преживения опит и споделена емоция.

„На 7 Ноември 2019  по програма на JA Bulgaria „Мениджър за един ден”, аз бях в компанията  Praktiker, където мениджърският екип на магазина проведе обучението ми за мениджър. В началото на деня управителят и заместник управителят ме разведоха из магазина като ми обясниха някои основни неща за професията „мениджър”. По-късно засегнахме и някои по-задълбочени теми като например начините, по които се мотивира и управлява екипа или пък как да говорим с клиенти и как да избираме нашите служители. Останалата част от деня наблюдавах работата на заместник управителя и като цяло според мен получих възможно най-доброто от този ден. Запознах се с работата, научих някой основи на професията и видях някой от проектите, с които се занимава Praktiker в момента. Мога да кажа, че денят ми беше не сямо полезен, но и приятен и интересен. Освен всичко споменато по-горе, искам да завърша с това, че хората, с които се запознах от менижърския екип и техните работници, са изключително сериозни и умни. Това ми направи доста голямо впечатление. Смятам времето прекарано там за много добре оползотворено и се надявам и шефовете ми за този ден също да мислят така.“