През февруари 2020 в ПГМЕЕ, град Бургас се проведе ден на отворените врати на Програмата Еразъм+. Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника работи по два проекта, свързани с ученически практики, както и по други два, по които се осъществява обмен на ученици и учители. През 2019 година беше спечелен проектът „6!YES!Млади европейци търсят иновации”, чиято продължителност е  две години. В него участват общо 5 държави –Франция, Германия, Испания, Кипър и България. Всяка от тях работи по предварително зададени теми като „Ранно детство”, „Околна среда”, „Туризъм и културно наследство”, „Хора с  увреждания”, „Комуникация и нови технологии”. Всеки отбор се подкрепя от евродепутат от съответната страна и всички продукти, които се създадат, ще бъдат показани  пред комисията от евродепутати по време на заключителната част на проекта в Парламента в град Брюксел, която ще се състои от 26 до 28 май 2020 година.

По повод  Деня на отворените врати на Еразъм+ ПГМЕЕ бе посетена от евродепута  Асим Адемов, който подкрепя проекта „6!YES!”. Той  бе посрещнат сърдечно от инж. Роза Желева, директор на гимназията, и се срещна  както с учителите, ръководители на проекта, Стефка Чавдарова, Татяна Ботева, Надя Георгиева, така и с всички ученици, които работят по него- Васил Колев от 9 б, Иван Андреев , Христо Груев, Златин Панайотов и Димитър Иванов от 9 и, Валентин Каламаров от 10 е, Димитър Чучулиев от 10 и, Христо Стойков от 11 и , Ивета Димитрова, Иво Христов, Никола Попов, Стоян Гроздев и Мартин Генчев от 11 з.

По време на срещата учениците разказаха как са били привлечени от идеите на проекта и с колко вълнение и интерес са изпълнили задачите, поставени от координатора на проекта Филип Самсон от Франция. Те споделиха впечатления от посещенията си в различните държави и разказаха за новите си европейски приятели. Но не на последно място изразиха гордостта си от видеоклиповете, които са създали по темите, и най-важното – фактът, че всички техни видеофилми, са били единодушно избрани от останалите държави да бъдат представени в Парламента в Брюксел. След това учениците показаха на Асим Адемов всяка своя работна стъпка и уникалните продукти на  своя огромен труд. Евродепутатът се впечатли от ентусиазма и  професионализма на младите хора и сподели своето мнение за полезността на европейските проекти по програмата Еразъм +. Той толкова се впечатли, че покани учениците и техните ментори на  тържествен  обяд в Брюксел с обещанието, че задължително ще подкрепи отбора на ПГМЕЕ в  Европейския парламент. Срещата приключи с  единодушното съгласие на всички участници в проекта, че Еразъм + не само свързва хората, но и създава приятелства за цял живот!