ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ НА ПГМЕЕ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ЕЕПОУС „Дигитална раница“

Представител на гимназията се включи в информационната кампания, организирана от РУО-Бургас в периода 15-17 февруари, и официалното представяне на „Дигитална раница“ от „Консорциум Дигитална Раница“ ДЗЗД, състоящ се от компаниите „Телелинк Бизнес Сървисис“ ЕАД и „Кейсием“ ООД на 21 февруари.

Кампанията по популяризирането на платформата беше пренесена и сред училищната общност.

На родителски срещи, проведени на 22 и 23 февруари, „Дигитална раница“ беше представена на родителите на учениците от всички випуски. Възможностите да следят обучителния процес на своите деца и да достъпват актуална информация за оценките, отсъствията, бележките и заданията им за самостоятелна работа през тази платформа заинтригува родителската общност.

Представянето на ресурсите и възможностите на платформата пред педагогическите специалисти от гимназията беше организирано и проведено в групи по направления. В плана за квалификация на ПГМЕЕ заложихме тема за последващо обучение, свързано със създаването на дигитално съдържание, приложимо в ЕЕПОУС.

Богатия набор от образователни ресурси, както и останалите функционалности на „Дигитална раница“ бяха представени и пред учениците по класове.

https://edu.mon.bg/– линк към платформата „Дигитална раница“.