110 Г. ОТ БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ

На 27.02.2023г в Дома на народната армия гр. Бургас се състоя изложба  на проектите на учениците от училищата в област Бургас на тема „110 годишнина от Балканската война и последвалите войни за национално обединение на България“.

Информационни табла от 17 училища бяха разположени във фоайето на ДНА. На събитието присъстваха: г-жа Саватева – зам.-кмет по култура, туризъм и спорт в Община Бургас, г-жа Петрова – началника на РУО-Бургас, г-жа Тодорова – старши експерт по  обществени науки, гражданско образование и религия в РУО-Бургас, представител на Регионален държавен архив – Бургас, ветерани от българската армия.

ПГМЕЕ беше представена с Информационно табло „110 г. от Балканските войни“  на учениците Благовест Петров и Венцислав Попов от X А клас.

Учениците представиха своя проект по метода „Образователна разходка“, като отговориха на въпроси и обясниха своята концепция относно визията на изготвеното от тях табло.

В зала 3 на ДНА присъстващите изгледаха кратко видео „Хронология на Балканските войни“.

За успешното си представяне възпитаниците на нашата гимназия бяха наградени с Грамоти, а ръководството на ПГМЕЕ получи Благодарствен адрес и книги за библиотеката на училището.

В края на събитието гости и ученици поднесоха цветя пред Паметника на 24-ти пехотен черноморски полк.