Състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ 2023г. – училищен кръг

На 23 и 24.02.2023г. се проведе училищният кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ в ПГМЕЕ гр. Бургас. В него участваха 22 ученици от 12г, 12д, 11д и 11г  класове от специалност  „Автотранспортна техника“ и ,,Автомобилна мехатроника“. Състезанието се проведе  по регламент от Министерството на образованието и науката. Учениците решаваха теоретичен тест, генериран от ,,ИНТЕР КАРС БЪЛГАРИЯ ЕООД“, листовки по БДП и изпълниха четири практически задания в обновените работилници на училището.

В категория „Майсторско управление на МПС“, заданието за водачи на МПС беше по схема в ПГМЕЕ и учениците показаха уменията си. Надпреварата беше оспорвана, но всички показаха добри резултати.

След разглеждане и обсъждане от комисията на училището – учители по теория, практика на ДВГ и кормилна практика, бяха класирани следните ученици : Янислав Христов Михайлов 11д клас, Константин Янчев Илиев 12г клас и Атанас Георгиев Брадев 12д клас.

Регионалният кръг на състезанието ще се проведе на 17 и 18 март 2023г. в град Казанлък. Желаем на участниците и преподавателите им успех!