„Моят учебен ден в Механото“

В изпълнената с прояви и събития празнична седмица на ПГМЕЕ, в която училището отбеляза своята 98-ма годишнина, випуск 11 клас се включи с кратък филм, озаглавен „Моят учебен ден в Механото“. В подготовката и изработването на филма взеха участие учениците и класните ръководители на випуска, като и едните, и другите показаха колко талантливи сценаристи и оператори са.

Филмът проследява динамичното ежедневие на всяка една от паралелките както в учебни часове, така и в часовете по практика. С основателна гордост учениците демонстрираха какво се учат да правят в учебните работилници и фирмите, в които паралелките с дуално обучение , освен че се обучават и практикуват наученото. Мигове от учебните часове по общообразователните и специалните предмети също остават записани за историята на Механото.

Филмът предизвика интерес , тъй като онагледява заниманията в часовете по специалните предмети, специфични за всяка паралелка, и часовете по практическо обучение, заниманията в които обикновено не стават достояние на целия випуск.

Прецизната изработка на целия филм се дължи на Любомир Кандаров, ученик в 11з клас.

Филмът беше прожектиран на голям екран във фоайето на училището и споделен във фейсбук групата „Аз обичам Механото”.