Празнично Механо

В празничната седмица по случай рождения ден на Механото сложи своя отпечатък и ПЕКК по немски език. Стаи 7 и 10 бяха  тематично обвързани и “обзаведени” с разнообразна информация за държавите Германия и Лихтенщайн/ст.7/, Австрия и Швейцария/ст.10/, кътчета от света на немския език. Под заглавие “Deutsch im Herzen von…”/”Немският език в сърцето на…”/ стаите се изпълниха с много живот благодарение на творческото въображение на ученици и преподаватели.

Стая 10 се потопи в атмосферата “Странознание” на страните Австрия и Швейцария, в които немският език е официален. Фотосите, колажите, визитките и нагледните материали дават възможност, да преживеем и открием важни забележителности и личности, свързани с тях. Изготвените с помощта на учениците Валери Иванов /8 д / и Алекс Василев /8 г/ табла са придружени с QR – кодове, отвеждащи към кратки видеа, подбрани от Антоан Мовсесиян /8 д/ и представящи интересна информация за Швейцария и Австрия. Графиката на Алберт Айнщайн е продукт на Марин Димитров /10 г/.

В стая 7 пък е оставен почеркът на учениците от класовете 9 а, б, з. Възложената проектна задача на тема „Deutschland – ein beliebtes Reiseland“ / „Германия – любима страна за пътуване „/ вдъхнови Божидар Богданов /9 б/ да създаде макет с 3D изображения на известни забележителности в Германия. Маршрут за екскурзия с полет от Бургас до Берлин изготвиха Александър Томов /9а/ и Валентин Иванов /9а/посредством богато табло. Мечтата си за пътешествие из Германия, чийто език изучава за първи път, Тони Жечева  /10з/  отрази в табло с QR – кодове на туристически обекти в страната.

Като на филмова лента също там пред погледа преминават ликовете и имената на известни личност /политици, спортисти и др./, родени в Княжество Лихтенщайн, малка държава в Централна Европа със столица Вадуц и официален език-немски, граничеща на запад с Швейцария, а на изток с Австрия. Цветни снимки са препратка към типични за страната ястия и предпочитани от туристите забележителности.

„Немският език в сърцето на…“  Германия, Австрия, Швейцария, Лихтенщайн, Люксембург, Белгия – нашият празничен поздрав!