Пореден спечелен прект на УС на ПГМЕЕ

В края на тази учебна година, екип съставен от ученици от нашата гимназия, участва в конкурса на „Младежки международен център“ за финансиране на 5 младежки инициативи. Екипът участвал в този конкурс е съставен от: Тони Жечева – 10з клас, Калинка Петрова – 11и клас, Брендън Атанасов – 11з клас, Калоян Велев – 12з клас, Владислав Генчев – 12б клас. Инициативата, с която нашите ученици участваха и спечелиха този конкурс е свързана с екологията. Идеята е да се организира поход, в който учениците не само да имат възможност да опознаят природата на Странджа, но и да помогнат на околната среда, събирайки замърсяващите я отпадъци.

Организаторите споделиха:

„Надяваме се, че по този начин ще вдъхновим и други съученици да се включат в извънкласни дейности. Всички, които участваме в такъв вид начинания печелим незабравими емоции и придобиваме ценен опит.“ – споделя Брендън Атанасов, председател на Ученическия съвет.

„Много сме благодарни на партньорите ни, без които нямаше да успеем. На сдружение „Зелена Странджа“ за безкористността им, приемайки да ни помогнат в това начинание, на инж. Р. Желева – директор на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника за безрезервната и помощ за всяка наша инициатива – отправиха своите послания учениците.

Оценяме високо дадената ни възможност от „Младежки международен център“ да реализираме нашата идея.“ – ентусиазирано благодари екипа на УС.

Гордеем се с вас, ученици! Очакваме още и още нови успехи!