Випускът на деветокласниците с послание към осмокласниците

С резолюция на асамблеята на ООН от 26.10.2005 г. за повишаване безопасността на движението по пътищата, в целия свят се отправя апел към правителствата и международната общественост, всяка трета неделя на месец Ноември, да бъде Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. През 2023 г за този ден е определен 19 Ноември.

По този повод учениците от девети клас, посетиха своите по-малки съученици и отправиха към  тях послание, с което насочиха вниманието им към безопасното придвижване в тъмната част на деня. „Много злополуки с пешеходци стават поради това, че водачите не могат да ги видят, докато не стане прекалено късно. Този проблем е още по-сериозен през нощта и при лошо време. Ако носите подходящо облекло, ще увеличите шанса, да бъдете забелязани навреме. Такова облекло е с ярки цветове и светлоотразителни елементи.“

Именно такава светлоотразителна емблема подарихме на осмокласниците с пожелание за “безопасно движение през предстоящия труден и опасен зимен сезон,  отговорно и внимателно отношение към собствения живот и здраве “ .