„ДА МИСЛИМ ЕКОЛОГИЧНО ЗА БЪДЕЩЕТО“ – VIII НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ

Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника се представи достойно на VIII – та Национална екологична конференция „Да мислим екологично за бъдещето“, която за четвърта година е част от Националния календар на МОН. Учениците Димитър Петров и Божидар Славов от 8. клас подготвиха тематични презентации, които споделиха пред участниците в конференцията, и разкриха с интересен и научно обоснован подход своите знания в областта на екологията. Конференцията беше не само вълнуващо приключение, но и възможност за споделяне на идеи и опит с други ученици, студенти и експерти в областта на екологията.

Заслужено специалната награда на РИОСВ – гр. Бургас спечели Димитър Петров с научната тема: „Гроздето – храна и лекарство“. Представянето на темата впечатли журито и участниците, породи голям интерес и емоционална ангажираност. Единственият награден учител бе госпожа Димитрина Кръстева – ръководител на двамата ученици.

Тази награда е признание за усилията и отношението на учениците към научната сфера, както и за значимостта на екологичните въпроси, които ги вълнуват. Тя е и признание за важността на екологичните усилия и за нашата обща отговорност към природата и бъдещето на планетата.

Представянето на учениците от ПГМЕЕ трябва да е вдъхновение за всеки в определянето на неговата важна роля в опазването на нашия свят, за да има по-добро бъдеще за всички.