СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА РЕЦИКЛИРАНЕТО В МЕХАНОТО: КРЕАТИВНОСТ И УСТОЙЧИВОСТ – РЪКА ЗА РЪКА

На Световния ден на рециклирането Механото се превърна в епицентър на устойчивост и иновации, представяйки вълнуващо изложение от творби и инсталации, създадени от ученици от осми и десети клас. Това събитие е ярък пример за ангажираността на учебното заведение към важни социални каузи, както и към развитието на съзнателно отношение към околната среда сред своите ученици.

Изложението, разположено във фоайето на гимназията, включваше разнообразие от проекти, всеки от които беше изпълнен с послание за значението на рециклирането и устойчивостта. Учениците демонстрираха не само своите творчески умения, но и дълбоко разбиране за въздействието на човека върху природата, превръщайки отпадъчни материали в произведения на изкуството.

ПГМЕЕ с гордост показва постиженията на своите ученици, подчертавайки колко важно е образованието да включва и възпитава у учениците уважение и грижа за нашата планета. Тази инициатива показа, че за нашите възпитаници този ден е повече от просто символичен момент в календара – той е покана към действие, призив за осъзнатост и стъпка към промяна.