НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР МЛАД АВТОМОНТЬОР И ВОДАЧ НА МОТОРНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО (МПС)”

От 28.04 до 30.04.2024 г. се проведе националния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в гр. Русе. Домакин на националния кръг: Професионална гимназия по транспорт, гр. Русе и с подкрепата на РУ „Ангел Кънчев“. В България национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ се провежда от 2008 г. и е част от състезанията по професии, организирани от Министерство на образованието и науката. От 2018 година националната надпревара е част от международното състезание Young car mechanic и на национално ниво Интер Карс България е съорганизатор заедно с МОН.

 Състезатели от 7 отбора, победителите на регионалния кръг, се състезаваха в пет категории.

Класиралият се на първо място в индивидуалното класиране за най-добър млад автомонтьор на националния кръг (при участие във всички предходни кръгове), получава правото за участие в международния кръг. ПГМЕЕ се представи достойно като се класира на:

Първо място – Комплексно отборно „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

Първо място – Отборно „Най-добър автомонтьор“

Първо място – Индивидуално „Най-добър автомонтьор“ – Любослав Райков

Второ място – Индивидуално „Най-добър автомонтьор“ – Калоян Йорданов

Трето място – Отборно „Най-добър водач на МПС“

Тези отлични резултати бяха постигнати благодарение на перфектната и всеотдайна работа на целия екип: инж. Емил Ковачев, инж. Стефка Велкова, инж. Станимир Велинов, Пламен Петров и Алберт Калдерон. С големи благодарности към отбора на „Механото“ Любослав Райков, Калоян Йорданов, Ерхан Ибрям и техния ръководител инж. Емил Ковачев.

Пожелаваме успех на Любослав в Литва, където ще представи България на Международния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.