„Няма наука, която да разкрива по-ясно хармонията на природата, отколкото математиката”

П. Каръз

Всъщност, математиката е страст. Тези, които са запалени по математиката, обичат предизвикателствата и искат да разрешат всеки изправил се пред тях проблем. Учениците на ПГМЕЕ обичат да се предизвикват в различни посоки…

На 13.05.2024 г. РУО-Бургас връчи грамоти на ученици и техните учители за постигнати високи постижения в Национално математическо състезание „Европейско кенкуру” 2023-2024 учебна година.

Гости на награждаването бяха г-н Павлин Иванов-заместник областен управител, Г-жа Петя Петрова-Началник на РУО Бургас, г-жа Д. Стоянова-старши експерт по математика в РУО Бургас, родители и учители.

Г-жа П. Петрова благодари на учениците за усилията, които полагат, за това че се предизвикват с по-нестандартни формати, и поздрави учителите им за безусловната подкрепа. Напомни с една мисъл на Уилям Томпсън, че „Не трябва да си въобразявате, че математиката е трудна, неразбираема и отблъскваща за здравия разум. Тя просто е идеална реализация на здравия разум.”

В ПГМЕЕ за поредна година имаме ученик с високи постижения в това престижно математическо състезание. Себастиян Киров от Хз клас, с учител Д. Живкова, получи своята грамота от Д. Стоянова-старши експерт по математика в РУО Бургас. Горди сме с резултатите на Себастиян и сърдечно го поздравяваме за успеха. Засвидетелстваме огромното си уважение и преклонение пред труда, постоянството и математическата му дисциплина.

В навечерието на 24 май му пожелаваме здраве и още много успехи!