ДИПЛОМИРАНЕ – ВИПУСК  2024

На 21.06.2024г., в Актовата зала на гимназията се проведе тържественото връчване на Дипломите за средно образование и Свидетелствата за професионална квалификация на учениците от ВИПУСК- 2024 на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника гр. Бургас. Най-очакваният и вълнуващ момент за всички!  Ръководството на училището, класните ръководители, учители и родители споделиха радостта на зрелостниците. Общо 146 зрелостници получиха своите официални документи, с които ще продължат по пътя на професионалното и личностното си развитие.

В своето емоционално приветствие към дванадесетокласниците директорът на ПГМЕЕ госпожа Роза Желева пожела на зрелостниците да бъдат целеустремени, упорити и отговорни, да приемат предизвикателствата, да не забравят уроците по човечност и съпричастност, които научиха в училище, да бъдат смели и дръзновени по пътя на реализацията на своите мечти.

От свое име и от името на всички ученици обръщение отправи Красимир Тодинов. Неговите думи развълнуваха всички: „За да стигнем до този тържествен момент днес, всеки от нас премина през множество изпитания и трудности. Но  всъщност ние не бяхме сами – през цялото това време вие, нашите учители, стояхте зад нас. Често виждахме радостта и сълзите в очите ви от нашите успехи, болката ви от нашите грешки, щедростта, с която ни показвахте колко сме важни за вас. Искам да благодаря от свое и от името на всички зрелостници на вас, нашите учители, за  усилията, за безгранично търпение и всеотдайност, с която ни предавахте най-безценното, това което не може да се купи с пари – познанието и своя житейски опит. Благодаря ви, че в стремежа си да ни дадете повече, дарихте на всеки от нас и частица от себе си.”

Не по-малко емоции предизвикаха и думите на госпожа Красимира Михалева, която от името на родителите прочете благодарствено писмо до директора на нашето училище за високия професионализъм на целия екип.

Но най- вълнуващият момент от тържественото събитие беше връчването на  Дипломите за средно образование и Свидетелствата за професионална квалификация на постигналите високи академични резултати, грамотите и отличията на тези, които завоюваха призови места в състезания, конкурси и инициативи в различните образователни, спортни и професионални сфери, които прославиха името на Механото и ни направиха горди. Четиридесет и шест ученици бяха удостоени с тази чест. Горди сме и с двамата пълни отличници на випуска Теодора Славова и Калоян Велев. Освен своите документи за средно образование те бяха удостоени с плакет за високите си академични постижения. Всички изявени ученици от 12 клас получиха от гимназията и парична награда.

Училището дава не само знание, но учи и на хуманност. Горди сме с момичетата и момчетата от випуска, които се включиха в кръводарителската кампания на УМБАЛ Бургас „Това не си го правил“.  Те получиха „отличен” в своите дипломи по съпричастност и благодарствени адреси от ръководството на гимназията.

За първи път в ПГМЕЕ бяха подготвени и включени в пакета с документи на зрелостниците и благодарствени адреси към родителите на всеки дипломирал се ученик. По този начин ръководството и екипът на училището изразява своето признание към родителите като част от семейството на Механото. Благодарствени адреси от получиха и класните ръководители на 12 клас.

Емоционална, въздействаща и запомняща се беше тази последна среща с момичетата и момчетата от випуск 2024. Да им пожелаем да вярват в себе си, да не спират да мечтаят, да бъдат щастливи, да имат успешна житейска реализация!

Успех випуск 2024!