“Учим заедно“

На 20.05.2020г. под мотото “Учим заедно“ се проведе състезание между Х-тите класове, специалност Мехатроника Х“б“ и Електрообзавеждане Х“е“ в духа на инициативата „Месец май – месец на образованието“ и отговарящо на идеята да стимулираме опознаването на нашите ученици от различни специалности във випуск Х клас.

Състезанието се проведе в електронната платформа MS Teams. Беше организирано от учителите в двата екипа „Електрообзавеждане на производството“ и „Машиностроене“ – инж. Ал. Колева, инж. Р. Момчилова, инж. Ив. Иванова, инж. М. Бакърджиева, инж. Я. Петков.

Гости на състезанието бяха инж. Р. Желева – директор на гимназията, всички зам. директори – инж. Ел. Томицина, инж. М. Бакърджиева, Р. Георгиева, Я. Стоянова, колеги и ученици от двата класа.

Бяха сформирани четири отбора с нетрадиционни имена “Гайка“; „Болт“; „Фаза“ и “Кабел“ с по двама ученици, по един от всеки клас. Те предварително бяха осъществили контакт помежду си за избор на стратегия при даване на отговорите, тъй като отговора трябваше да е един. Състезаваха се в  три кръга, включващи интересни технически и логически въпроси и въпроси от областта на безопасни условия на труд. След всеки кръг г-жа Колева представяше въпросите  на всички  присъстващи за да изпробват и те своите познания.

Между основните кръгове във времето за отчитане на резултатите, гостите бяха занимавани с интересни занимателни задачи в кръгове, носещи имена “Бърз ум“; “Техническа мисъл“; “Точно око“. Най-бързо реагиралите с верни отговори в чата на състезанието – Кристиян Проданов, Кристиян Димитров, Христо Пулев и Ахмед Мехмед  получиха сертификати за участие.

След оспорвана надпревара – I място извоюва отбор „Фаза“ в състав Николай Добрев и Стоян Кабаков;  II място – отбор “Кабел“ в състав Валентин Танев и Йордан Петров а на трето място се наредиха другите два отбора – „Болт“- Николай Ганев и Исмаил Юсеин и „Гайка“ – Яни Генов и Данаил Николов.

Инж. Желева поздрави всички участващи в състезанието с думите „Твоето знание е чудесно, то е за теб, но когато го споделиш и научиш нещо от другия е още по-голям успех. Продължавайте да работите в екипи, защото те са гаранция за успех!“.  След което  връчи виртуални грамоти на отборите. След приключване на състезанието, преподаватели и ученици споделиха своите емоции от това ново виртуално усещане, като си пожелаха скоро да се видят в традиционна училищна среда!