На добър час, випуск 2020!

Механото отбелязва още една успешна година!

Равносметката е: 155 дипломи и 113 свидетелства за придобиване на професионална квалификация  трета степен

Завърши една необикновена учебна година за всички, но тези, които най-силно и болезнено усетиха това, бяха абитуриентите от випуск 2020.

155 възпитаници на ПГМЕЕ   достигнаха успешно до финала на своето обучение .  

На 26 юни 2020 г  те получиха  своите  дипломи за завършено средно образование и свидетелства за професионална квалификация. Това се случи на специално  тържество в двора на училището , организирано от ръководството  и екипа на класните ръководители на 12 класове.

Тържеството бе открито  и ръководено от Надежда Йорданова, класен ръководител на 12 и клас. Съпричастни на събитието  в този специален ден бяха също и  преподаватели в ПГМЕЕ и родители на абитуриентите.  

Директотът на гимназията, инж. Роза Желева поздрави  завършващите си възпитаници и им пожела  успешен старт в живота и попътен вятър.

 Отличниците и изявените ученици на випуска  получиха своите дипломи, грамоти и награди лично от директора, г-жа Желева.  Механото се гордее със своите осем зрелостници, завършващи обучението си  с отличен успех, доказвайки, че трудът, постоянството и стремежът към знания винаги  се възнаграждават! Това са:

 1.        Кристиян Ангелов Ефтимов XIIи  – Отличен (5,82)

2.         Илиян Костадинов Илиев   XIIз –  Отличен (5,66)

3.         Галина Светославова Иванова  XIIз  –   Отличен (5,60)

4.         Мартин Танев Драгиев    XIIи  –  Отличен (5,60)

5.         Георги Чанков Войков     XIIз  –  Отличен (5,59)

6.         Милен Делянов Керпидьов XIIв –  Отличен (5,56)

7.         Кристиян Красимиров Апостолов XIIи  –  Отличен (5,52)

8.         Елена Анатолиева Танчева XIIи –   Отличен (5,51)

  Сред отличените са и  Мартин Димитров от XII “ж” за най-висок успех на второ ДЗИ  „ Философски цикъл“- Отличен  5,89, Елена Танчева от XII “и” с оценка Отличен  5,51 от ДЗИ  по български език и литература и Иван Желязков от XII “з” с оценка Отличен 6.00 от ДИ  по специалността.

Г-жа Румяна Георгиева, зам.директор по УД също награди заслужили абитуриенти, които са имали своите изключителни изяви в различни области на науката и спорта през годините на  обучението си  в гимназията.

25 ученици от 12 клас  и  двама преподаватели / инж. Анна Златанова и инж. Станимир Велинов/ участвали  активно  в хуманната  акция по кръводаряване , организирана ежегодно  в от Червения кръст , получиха  Благодарствени адреси  от  г-жа Андреева, началник връзки с обществеността на УМБАЛ Бургас.  

И тази година завършващите ученици  спазиха традицията и в деня на  дипломирането си поднесоха скъп дар на своето Механо и го поднесоха  тържествено на г-жа Желева.  От днес коридорите на ПГМЕЕ ще украсява и творба на бургаски художник с лика на Паисий Хилендарски.  Поднасяйки подаръка, Велин от 12 ж клас се обърна с искрени думи на признателност и благодарност от името на съвипускниците си към  всички преподаватели  и ръководството на гимназията за грижите и подкрепата, знанията и напътствията, получени от тях в годините на обучението им в ПГМЕЕ.

Скъпи наши абитуриенти, от днес вие тръгвате  към  собственото си приключение  в един непознат,но предизвикателен  свят! Вървете смело, уверено и спокойно, пътят ще ви отведе там, където се сбъдват мечтите!

 На добър час на необикновения ни випуск 2020!

Снимки