„Да споделим успеха“ с Механото

На 25.06.21г. в електронна среда се срещнаха отново близкото минало и настоящето. Традиционният  разговор с бивши възпитаници на ПГМЕЕ се инициира и реализира за четвърта година по проект „Да споделим успеха“, идея на директора на гимназията, инж. Р. Желева, с координатор зам.директор Н.Николова и с техническото съдействие на зам.директор Р.Георгиева.

За житейските си стъпки по пътя на успеха говориха: 

Николай Кръстев / спец. Електрообзавеждане на производството/ – випуск 1998

Богатата спортна кариера на Николай включва футболни срещи за всички национални гарнитури на България, участие в международни турнири (купа УЕФА, Интертото) с отборите на ФК Нефтохимик и ПСФК Черноморец-Бургас, както и квалификация като треньор (треньорски УЕФА „А”, второто стъпало в треньорската професия).

Като футболен състезател:

  • Вицешампион на купа България с отбора ФК Нефтохимик
  • Принос за влизане на отборите Черноморец-Бургас и Черноморец-Поморие в „А“ – група
  • Участие в две официални футболни срещи от групата , допринесли за класирането на България на Евро 2004г. /Португалия/
  • Отново през 2004 г. се включва в игра срещу отбори като Европейския шампион Гърция /2004г/. и четвъртата в света Южна Корея през същата година.

Като треньор:

  • Помощник-треньор на мъжки отбор / ФК Черноморец-Поморие/ – 2011 г.
  • 2012г./2015г.  –  треньор (U 17), ръководител ДЮШ и помощник-треньор на ПСФК Черноморец-Бургас
  • Ръководител ДЮШ до 2018г./Черноморец –Бургас/
  • Треньор ДЮШ, ръководител ДЮШ, помощник-треньор мъже и старши треньор /ФК Нефтохимик-Бургас/.
  • Понастоящем треньор на деца в неравностойно положение – една благородна кауза!

Равносметката на Николай: „ Пет прекрасни години в Механото, които ми дадоха знания и практика и ми помогнаха  да се изградя като достоен човек.”

Георги Георгиев /спец. Промишлена електроника/ – випуск 2004

Завършил УНСС (финанси и счетоводство), Георги твърди: „Не е задължително да си икономист, но е необходимо, да си финансово грамотен.”

Вторият участник в срещата сподели забавни моменти и ученически хитрости от годините, прекарани в училището. Според него, дисциплината и прилежността са нишката, свързваща професията му с Механото.

„Какво ми даде Механото? Една много добра подготовка, полезна при следването в университета и впоследствие в работната сфера.”, посочи уверено Георги.

И двамата участници оцениха на ниво приноса на чуждоезиковата подготовка в училището, споделяйки примери от професионалната си реализация.

 И тази среща успя да провери нивото на емоциите на участниците в нея. Пред ученици и учители, настоящи и бивши, директорът на гимназията инж. Роза Желева поднесе на Николай Кръстев и Георги Георгиев виртуални благодарствени писма за участието им, утвърждаващо идеята на проекта.

„ Винаги се радваме на спомените и успехите, споделени от наши ученици,защото те са част от голямото  семейство на Механото. Семейство от можещи и знаещи хора.” Така г-жа Желева акцентира върху важността  на достойните за бъдещите поколения примери.

До нови срещи с „Да споделим успеха“!

От екипа на проекта за 2020/21 г.