ОТБОРЪТ ПО ХАНДБАЛ НА ПГМЕЕ С НАГРАДА ОТ КМЕТА ДИМИТЪР НИКОЛОВ ЗА ПРИЗОВОТО МЯСТО ОТ НАЦИОНАЛНИТЕ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ

Кметът Димитър Николов награди най-добрите бургаски отбори – първенци от националните ученически игри 2022-2023 г. сред които е и отборът по хандбал на ПГМЕЕ.

За финалния етап от тазгодишните ученически игри се класираха общо 18 отбора с 185 състезатели, разделени в три възрасти: момчета и момичета 5 – 7 клас; юноши и девойки 8 – 10 и 11 – 12 клас.

В хандбала второ място взе отборът на ПГМЕЕ при юношите /11-12 клас/ с ръководители Атанас Велев и Марчо Водев.

Ръководителите на 6-те отбори, заели призовите места на националните финали бяха отличени от кмета Димитър Николов. Награди ще получат и състезателите на тези отбори.

На срещата присъстваха всички треньори на 18-те бургаски отбори, които се класираха тази година на националните финали от ученически спортни игри 2022-2023 г. По време на нея те начертаха заедно с кмета посоките за още по-доброто развитие на училищния спорт в Бургас. Основните препоръки от страна на треньорите по физкултура и спорт бяха свързани с подобряване на спортните площадки в училищните дворове и на условията във физкултурните салони, организиране на повече турнири и състезания през учебната година и подновяване на общинското първенство за „Купата на кмета“.