Ученикът в центъра на обучителния процес

На 6.10.23г., в морско казино Бургас, петима ученици от УС на Механото присъстваха на обучителен семинар насочен към развитието на лидерски умения у учениците, справяне с проблеми и търсене на нестандартни решения. Семинарът бе организаран от НЕГ „Гьоте“. В него се учеше чрез преживяване, като присъстващите успяха да изведат уменията си, необходими за успешна работа в екип, да покажат идеи при решаване на конкретен казус и да направят самооценка на продукта си.

 Калинка Петрова – председател на УС: „Беше много забавно, като в същото време и напрегнато и състезателно като изживяване. Намерих нови приятели, работата в екип определено изисква развитието на много качества във всеки един от нас. Не беше лесно, но пък беше запомнящо се. Радвам се, че имах възможността да присъствам на обучението“.

Брендън Атанасов – зам.председател на УС – „Беше страхотно преживяване. От изработката на продукта (направата на зайче от хартиени материали, на което се движат ушите или крайниците, след което да го изработим на поточна линия, а след това да презентираме), който ни бе зададен като идея, до презентирането му и оценката му от другите участници. С удоволствие бих се включил отново. Не предполагах, че притиснат от време, но с хора работещи в името на една идея, човек може да бъде толокова находчив!“