Дигитална трансформация

Обучение на педагогически специалисти от ПГМЕЕ – Бургас за работа с Дигитална раница

Обучението на учителите играе решаваща роля в създаването на стимулираща и обогатена образователна среда.

На 25 и 26.11.2023 г.  в гр. Хасково, 52 педагогически специалисти от ПГМЕЕ-Бургас взеха участие в обучение за работа с дигитални ресурси и платформа за образователни услуги и съдържание Дигитална раница. Обучението бе част от Дейност 3.4 по Проект BG05M2OP001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ .

Целта на обучението бе да подготви учителите за използването на новата платформа за образователни услуги и съдържание, която ще им предостави достъп до разнообразни дигитални ресурси, свързани с учебните програми.

Програмата включва теоретични и практически модули, в т.ч. практическа работа със софтуер Mozabook за създаване на учебно съдържание – динамични ресурси, тетрадки за упражнение, инструменти, видеоклипове, споделяне на устройства, ChatGPT, Copilot, Synthesia и др.

Обучението беше много ползотворно и постигна своята основна цел: осигуряване на ресурси и приобщаване на преподавателския екип към новия модел и идеята за промяна, за създаване на нова визия, която да трансформира традиционното обучение в дигитално, за поколението млади хора, което се развива и реализира успешно  в технологичния 21 век.