На 1-ви декември 2023 г., се проведе конкурсът “StartPulse: Търсене на най-ярките стартъп идеи”, в който взеха участие 10 отбора от по трима ученици от осми клас. Събитието беше инициирано от Ученическия съвет, като ментор на отборите беше г-жа Красимира Пеева.

Ученическият съвет си постави за цел журито да бъде опитно в предприемаческата област и благодарение на помощта на инж. Татяна Ботева, бивш преподавател по предприемачество, основател на фирмата БКИ Инженеринг и успешен фриленсър в областта на финансово-застрахователните услуги, това стана възможно. Журито беше съставено от утвърдилите се предприемачи: г-н Таквор Закарян, г-жа Мария Дженкова и инж.Татяна Ботева.

 Г-н Таквор Закарян, бивш ученик на ПГМЕЕ, се развива в хазартния и ресторантьорския сектор, като притежава и предприятие в шивашкия бранш.

Г-жа Мария Дженкова, съосновател на фирма КУУЛ ТРАВЕЛ, е успешен предприемач в областта на младежките и студенските програми в чужбина.

Отборите представиха разнообразни идеи, като отборът ,,Млади предприемачи”от 8з клас, с NFC чипове и Arduino роботи се класира на първо място. На второ място се наредиха отборите ,,Мистър Олимпия” от 8и клас и ,,Яките маниаци“ 8ж клас.

Г-н Таквор Закарян, като представител на Ротари клуб, предостави възможността на отбора ,,Млади предприемачи” да кандидатства в конкурс за финансиране.

Г-жа Дженкова гарантира на първенците възможността да кандидатстват безплатно за образование в чужбина, чрез КУУЛ ТРАВЕЛ.

Всички ученици се забавляваха, използваха креативността си да синтезират бизнес идеи. Те упражниха презентационните си умения, въображението си и представиха своите мечтани фирми. Всеки от отборите получи обратна връзка от журито и градивна критика за това как да подобри идеята си и как да я осъществи.

Това събитие постави едно успешно и вдъхновяващо начало на пътя на осмокласниците в нашето професионално училище!