Успешна професионална реализация на ученици от ПГМЕЕ в „EVN Електроснабдяване”

Завършването на средно образование е важен етап в живота на всеки младеж, но особено вълнуващо е, когато това завършване отваря вратата към успешна професионална кариера.Тази година ученици от специалност “Електрообзавеждане на производството” не само получиха отлични оценки по време на обучението си в реална работна среда, но след това и направиха първите си професионални стъпки в една от водещите енергийни компании в България –„ ЕР ЮГ ЕАД/ЕВН”.

През последните две години по време на практическото си обучение учениците се запознаха с реалните условия на работа, научиха как се управлява и поддържа електрообзавеждането в производствени условия и най-важното – доказаха своята мотивация и умения. За четирима ученици това се превърна в мост между теорията и реалната работна среда.

Ръководителите им във фирмата бяха впечатлени от отдаденосттта и професионализма на учениците и в резултат на това им бе предложен постоянен договор. Това е значително постижение, което демонстрира не само високото ниво на подготовка в ПГМЕЕ, но и доверието, което работодателят има в техния потенциал. За новите си попълнения фирмата организира през месец юли специално обучение, което е насочено към преквалификация и усъвършенстване на техните умения. То се проведе в Стара Загора на обучителния полигон на ЕВН. Учениците  наблюдаваха и участваха в техническата експлоатация и профилактика на електрическите мрежи, включваха се активно и в инспекциите на съоръженията.

Завършването на специалност “Електрообзавеждане на производството” в ПГМЕЕ предоставя на младите хора отлични възможности за реализация в динамичната сфера на енергетиката. Примерът с нашите възпитаници успели да се утвърдят в „ЕР ЮГ ЕАД/ЕВН” е доказателство за това, че качественото образование и трудолюбие могат да доведат до значими професионални успехи. Това е тяхната история на упоритост написана за да вдъхновява и други млади хора да следват своите мечти и да се развиват в избраната от тях област.