ПГМЕЕ-БУРГАС С ПОКАНА ЗА ИЗЛОЖБАТА „МЛАДЕЖИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО“

На 1 октомври 2024 г., в 11:00 ч., пред Културен център „Морско казино“ в Приморския парк, Бургас, се състоя официалното откриване на изложбата „Младежите на България в Европейското семейство“. Събитието беше организирано от Териториално статистическо бюро – Югоизток, с директор г-жа Калина Казанджиева, като структура на НСИ и Община Бургас.

Ученици от дванадесети клас на ПГМЕЕ-Бургас и г-жа Румяна Георгиева, присъстваха на откриването. Те имаха уникалната възможност да разгледат двадесет и четирите авторски пана, които представят сравнителни данни за младежите на възраст между 16 и 29 години в Бургас, България и страните от Европейския съюз. Паната са изложени на български и английски език, като темите обхващат важни аспекти от живота на младото поколение.

Изложбата подчертава активната роля на ТСБ – Югоизток в търсенето на най-добрите решения за бъдещето на младите хора в региона и техния път в европейското семейство. Благодарни сме, че имахме възможността да бъдем сред първите, които се запознаха с тази важна инициатива.

Споделете публикацията:
Scroll to Top