СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД ТЕХНИК – МАТЕМАТИК“

   На 28.04.2017г. в ПГМЕЕ се проведе състезание „Млад техник-математик“, публична изява на три клуба по проект „Твоят час“, посветено на празника на училището. Участие взеха ученици от деветите класове, посещаващи клубовете „По стъпките на Питагор“ с ръководител Н.Йорданова, „На ти с тока“ с ръководител инж. Р.Момчилова и „По стъпките на електрониката“ с ръководител инж. В.Райкова.
    Гости на състезанието бяха директорът на училището г-жа Роза Желева, заместник-директорите г-жа Георгиева, г-жа Томицина, г-жа Бакърджиева, преподаватели и много ученици.
    Състезателите бяха разделени на два отбора с капитани Велин от IXж и Панайот от IXе клас, които отговаряха на въпроси, поднесени по интересен начин на мултимедия с програма, изработена от Валери от  IXи  клас. Чаровните водещи Елена от IXи и Михаил от IXе клас задаваха въпроси в пет кръга, свързани с 92 годишната история на Механото и от областите математика, електротехника и електроника. Журито бе в състав инж. Роза Желева, Румяна Георгиева, Светлозар Люцканов, инж.Нели Колева, инж.Красимир Кънчев.
    Състезанието беше спечелено от I отбор с капитан Велин. Госпожа Желева поздрави отборите и връчи награди и грамоти на всички участници. 
   Публиката се включи много активно и емоционално в решаването на кръстословица с въпроси от трите области и музикалните задачи. Интересни бяха филмът за Питагор, както и  изложбата с таблата за Питагор и забавна математика, схемите и макетите по електротехника и електроника.