УЧЕНИЦИ ОТ УЧЕБНАТА КОМПАНИЯ НА ПГМЕЕ – УЧАСТНИЦИ В ИНОВАЦИОНЕН ЛАГЕР В СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

На 22.11 и 23.11.2019г, в дните на Световната седмица по предприемачество, трима представители на Учебната компания на ПГМЕЕ „ЕЛЕКТРИК ХАЙВ“, придружени от класния си ръководител Добрина Нейчева, участваха в организирания от ДА- България иновационен лагер за генериране на идеи към проект „Към Иновации и Предприемачество чрез Суровини и Природни ресурси“.

Иновационният лагер е част от съвместен проект на JA Европа и Европейския институт за иновации и технологии „Суровини“ (EIT Raw Materials), който се реализира за втора поредна година в България. Целта на инициативата е да запознае учениците с предимствата на работата със суровини, природни ресурси и „кръговата икономика“ (рециклирането и използването на отпадъците като суровини), възможностите за стартиране на бизнес в сферата. Тя има за задача да помогне на учебните компании да генерират бизнес идея и да получат валидация на идеята от бизнес ментори.

Участниците бяха разделени по екипи и работеха по зададен казус с помощта на ментори.

Презентации бяха представени  пред жури, което избра  три най-добри идеи и екипа. Участник от УК на ПГМЕЕ – Бургас – Андриан Костов от 10“и“ клас и президент на „Електрик Хайв“ ООД, бе в екипа излъчен на трето място сред всички участници. По този начин УК на ПГМЕЕ, с ръководител инж. Татяна Ботева, стартира със самочувствие дейността си за 2019/2020 г.

Ето и някои от отзивите на учениците:

Андреан Костов- Президент на „Електрик Хайв“

„За мен беше полезно и приятно преживяване, благодарение на което успях да коментирам и  споделя различни идеи с хора, които имат опит като участници в  такива фирми и определено бих отишъл отново.“

Димитър Чучулиев – съдружник в „Електрик Хайв“

„Преживях двата дена по много добър начин и със сигурност пак бих участвал в иновационни лагери. Запознах се с много приятни хора, с които си разменихме различни идеи и всеки научи нещо ново .“

Поздравления и пожелания за нови успехи, творческа нагласа и позитивни емоции!