ХХХVI Национална олимпиада по техническо чертане

На 28.06.2020г. при спазване на всички необходими противоепидемични мерки Професионална гимназия по механотехника и електроника гр. Бургас бе домакин на националната олимпиада по Техническо чертане.  Дисциплина, която е в основата на всички технически науки изискваща системна работа за формиране на пространствено мислене и развиване на  качества като отговорност, дисциплинираност, прицизност, точност. 

В олимпиадата взеха участие ученици от три състезателни групи.

Първа група ученици от VII  и VIII клас, втора група ученици  от IX до XII клас  и трета група, в която учениците изпълняват своите  чертежи в програмна среда на Auto CAD.
В първа група участваха представители на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков“ – град Бургас с ръководител Стоян Праматаров  и ОУ „ Св.
Климент Охридски“ – град Бургас с ръководител Жеко Жеков.

Втора и трета група бе изцяло от ученици на ПГМЕЕ с ръководител на втора група инж. Мариана Бакърджиева и инж. Иванка Иванова, а на трета инж. Янаки Петков. На  всеки участник директора на гимназията инж. Роза Желева връчи грамоти за участие в националния кръг на XXXVI – та  олимпиада по техническо чертане.

В 8:30 часа бе отворен  състезателните варианти, с което се даде старт на 5 часовата надпревара, в който участниците трескаво чертаеха в трите подготвени стаи при спазване на необходимите хигиенни мерки, а техните ръководители тръпнеха в очакване.

След приключване на олимпиадата писмените работи на участниците ще бъдат изпратени за проверка и оценка до националната комисия в гр. София.

Г- жа Желева изказа благодарност на всички квестори, лишили се от неделните си занимания и почивка, съдействали за организацията и провеждането на националната олимпиада, а на участниците пожела  успех и достойно представяне в състезанието!