УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЧЕБНА КОМПАНИЯ “ELECTRIC HIVE” НА ПГМЕЕ СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА ПРЕДПРИЕМАЧЕСКА КОМПЕТЕНТНОСТ И ИНИЦИАТИВНОСТ

За втора учебна година ученици от ПГМЕЕ положиха изпит за престижните европейски сертификати ESP – Entrepreneurial Skills Pass.

И през тази година ученици от учебната компания “Electric hivе“, с ръководител инж. Татяна Ботева  завършиха успешно курса и програмата на  JA- Bulgaria  „Учебна компания” и на практика преживяха процеса на създаване, управление и закриване на собствен дружествен бизнес. 

Те достойно представиха практическите  резултати от обучението  си на състезанието „Изгряващи звезди“ 2020 и увенчаха успеха си с полагането на онлайн изпит, който удостоверява техните знания по предприемачество, икономика и финансова грамотност. Сертификатът покрива и практическите им умения във връзка с удостоверяване на предприемаческа компетентност и инициативност – една от необходимите  компетентности на младия европеец. Защото с полагането на  изпита за този сертификат се оценяват решенията на практически сценарии, а не възпроизвеждането на заучени факти.

Сертификатът за предприемачески умения (ESP – Entrepreneurial Skills Pass ) е уникална модерна  квалификация, която удостоверява, че учениците ни са придобили реален предприемачески опит и имат необходимите знания, умения иготовност за започване на собствен бизнес или за успешна кариерна  и личностна реализация.

Наред с безспорните предимства, които сертификатът предоставя на Светлин Генов, Андриан Костов и Кристиян Атанасов , са налице и ползи за самото ни училище, както и  за партньорите ни и бъдещи работодатели.

Ползите на ПГМЕЕ

•     Предприемачеството и инициативността е една от 8 -те ключови компетентности, утвърдени от Европейския съюз и ние като училище вече доказано го осигуряваме чрез тези сертификати.

•    Чрез ESP удостоверяваме постигането  на резултатите от обучението по предприемачество, като включихме програмата „Учебна компания“и международния изпит за Сертификата.

•     ESP е ценно допълнение към стандартните академични квалификации.

Ползите за нашите партньори, бъдещи ученици и родители

 ESP удостоверява, че възпитаниците на ПГМЕЕ  освен качествени технически и общообразователни знания и умения, имат и реален предприемачески опит и съответстващите му компетентности, критично мислене и творческа инициативност.