Единни, съпричастни, отговорни!

На 07 май в ПГМЕЕ се случи нещо необичайно и … прекрасно. Преди да Ви разкажем защо според нас е прекрасно, първо ще ви споделим какво точно се случи. 

На този ден успяхме да реализираме една много дълго желана инициатива. Често казано не знаехме дали ще успеем да я осъществим поради епидемичната обстановка, но в крайна сметка УСПЯХМЕ! Проведохме така дълго чакания от нас благотворителен базар, който искахме да организираме още през предходните месеци. Базарът се проведе във връзка с 9 май – Денят на Европа и носеше духа на Европейския съюз “Единни в многообразието”.  Решихме да дарим събраните средства на децата от Центъра за специална образователна подкрепа – Бургас, на които през март  подарихме мартенички.

Освен благотворителна цел обаче базара имаше и информационен характер относно екологосъобразното и социално отговорното гражданско поведение. За реализирането на това мероприятие отново посланиците на ЕП си партнираха с клуба по “Зелено предприемачество” към нашата гимназия с ръководител инж. Татяна Ботева. Съвместното планиране и осъществяване беше изключително удоволствие. Базарът беше практическо продължение на изявите на двата екипа, свързани със Световния ден на рециклирането.

Имаше приготвени най-различни неща хапване от младшите посланици, членовете на клуба по “Зелено предприемачество”, както и от учители от гимназията  и също различни предмети,  изработени от подръчни материали. Държим да отбележим, че спазвахме всички хигиенни и противоепидемични мерки. Проведохме  демонстрация и показахме как се изработва ръчна хартия от буквално непотребни късчета хартия и кори за яйца, които обикновено изхвърляме.

А защо за нас това беше прекрасно? Мислим, че вече се досещате. Прекрасно е, когато си види как съвсем млади хора се ангажират с такава отговорна инициатива и искат да участват в благотворителни кампании и дори ги инициират! Прекрасно е да се види как идеята увлича и  завладява! Прекрасно е, когато се види, че обществото ни не е безразлично към нуждите на онези, които са в неравностойно положение! Прекрасно е да сме единни!